גוגל נאלצה לשנות ולהסתגל כדי לשמור על המקום שלה כספק החיפוש מספר אחת. וכדי לעשות זאת, היא הייתה חייבת להדוף את מי שמשחקים במערכת שלה ולהעניש אתרים שבגדו כדי להגיע למקום הראשון. היא עשתה זאת על ידי חיפוש אסטרטגיות 'דואר זבל' בעליל והפחתת אינדקס של האתרים האחראיים או הורדתם לאחור. אתרים עם מילות מפתח בכתובת האתר שלהם כבר לא נהנו מאותו יתרון. אתרים עם מספר עצום של קישורים נכנסים מאתרים באיכות נמוכה הוסרו באינדקס אתרים שנתפסו בקניית קישורים הוסרו לאינדקס. אתרים שמילות מפתח ממולאות נענשו בחומרה. אתרים שיש בהם הרבה קישורים נכנסים עם אותו טקסט עוגן טופלו כחשודים ביותר. והרשימה עוד ארוכה! בינתיים, Google החלה להראות העדפה לאתרים ארוכים יותר, המקשרים למשאבי איכות אחרים (שבעבר היו פוגעים ב- SEO שלך) ועוד. שינויים אלה באו בצורה של עדכוני אלגוריתם שהיו להם שמות של בעלי חיים המוכרים ואשר קיבלו עיתונות רבה מצד קהילת השיווק באינטרנט באותה עת. אלה היו 'פינגווין', שנועד להפחית את האפקטיביות של קישורים נכנסים לא טבעיים, ו'פנדה ', שנועדה להעדיף אתרים שנראים באיכות גבוהה. גוגל לא רוצה שבעל אתר יוכל לטפס באופן מלאכותי על שירותי ה- SERP שלה. במקום זאת, גוגל רוצה שאתרים יטפסו את השורות רק כאשר הם באמת בעלי ערך ופופולריים בקרב הקהל. הוא רוצה לראות קישורים טבעיים, אורגניים שלא שילמתם עליהם והוא רוצה לראות תוכן עמוק, רלוונטי ומעניין. הטכניקות הישנות ששימשו בעבר לספאם של גוגל נודעו בשם 'כובע שחור SEO' והתעשייה נכנסה לתקופה אפלה.
מותו של SEO?
קשה להפריז רק באיזו השפעה היו לשינויי האלגוריתם האלה על תעשיית ה- SEO באותה עת – וגם על אינספור תעשיות אחרות. שינויים אלה הסתיימו לחלוטין מהוספה לאינדקס של אתרים מאסיביים בין לילה. אתרים שעקבו אחר החוכמה המקובלת כדי להגיע למקום הראשון ב- SERP הפופולרי נותקו כעת לאינדקס לחלוטין, וניתקו את הרוב המכריע של התנועה והמכירות שלהם. זה גרם לרבים להכריז ש- SEO מת. כבר אי אפשר היה לשחק את המערכת כי אתה תיענש על רכישת קישורים או על מילוי מילות מפתח. וגם אם מישהו יכול לשבור את האלגוריתם החדש של גוגל ולמצוא דרך חדשה לשחק את המערכת, זה יהיה רק עניין של זמן עד שגוגל תשנה את האלגוריתמים שלה שוב. התעשייה כולה הייתה בצרות ו- SEO הפך למילה גסה. אנשים רבים חשו שקידום אתרים וכובע שחור הם מילים נרדפות. ויותר ויותר אנשים החלו לפנות לשיווק ברשתות החברתיות, כאשר הפייסבוק והטוויטר אוהבים מאוד. אבל האם SEO באמת מת? ממש לא – זה פשוט עבר מטמורפוזה. קידום אתרים אינו הטכניקות בהן אנו משתמשים כדי להביא את האתרים שלנו לראש Google. קידום אתרים הוא פשוט המטרה להגיע לראש Google. כל טכניקה שבה אתה משתמש כדי לנסות לקבל יותר תשומת לב מגוגל יכולה להיחשב SEO. לכן, אם גוגל רוצה שנוצר "אתר באיכות גבוהה", אז "יצירת אתר אינטרנט באיכות גבוהה" הופכת ל- SEO. החלק הקשה הוא פשוט לפענח איך הרעיון של גוגל לאתר איכותי צריך להיראות!
דוגמאות לגישות מודרניות לקידום אתרים
מחקר מילות מפתח עדיין שימושי למשל, אך כעת אנו יודעים שגוגל לא רוצה שנדביק את האתר שלנו במונחי חיפוש יתר על המידה. במקום זאת, ההמלצה מרחפת סביב 1-2% צפיפות מילות המפתח. אם אתה כותב מאמר ארוך ומכיל את מונח החיפוש כמה פעמים, זה אמור להספיק כל עוד הוא נמצא קצת בקוד שלך או בשם הקובץ שלך. ראוי גם לציין שגוגל מחפשת מילות מפתח במקומות ספציפיים בתוכן שלך ומעניקה לאלה ערך נוסף. Google תראה בכך סימן חזק אם משתמשים במילות המפתח שלך בכותרות שלך, או בפסקה הראשונה של התוכן שלך. עם זאת, Google מחפשת מילים נרדפות ושפה קשורה – דבר שעליו נדון יותר במאמר זה. וכבר לא אכפת כמה קישורים אתה יכול להשיג – אכפת לו הרבה יותר מאיכות איכות הקישורים האלה. אם הקישורים שלך מגיעים מהרבה אתרים מהימנים, אז תמצא שהם עושים דברים גדולים לדירוג שלך. גם גוגל בוחנת כעת דברים כמו שיעורי יציאה מדף הכניסה – כמה זמן מישהו מבלה באתר שלך. והוא בוחן כיצד האתר שלך מעבד בנייד וכמה מהר הוא נטען. כעת תוכל להיענש על שגיאות כתיב וטעויות. וגוגל בוחנת כעת סימני שיתוף חברתי. אם יש לך הרבה '1+' מ- Google+ למשל, אז זה יכול להיות בעל השפעה חיובית גדולה. בקיצור, גוגל מחפשת סימני איכות, רלוונטיות ועיצוב מעולה. בסופו של יום, לגוגל לא אכפת ממך כיוצר תוכן. אתה לא לקוח של גוגל! הלקוח של גוגל הוא משתמש הקצה שמחפש ביטוי מפתח מכיוון שהוא רוצה לקבל מידע רלוונטי או למצוא את התשובה לשאלה. אז אם אתה שוכח את הפרטים ובמקום זאת שואף לספק תוכן באיכות גבוהה, הממוקד בעקביות לנושא ספציפי, המטרות שלך יתואמו עם Google. המשמעות היא ש- Google תרצה לשתף את התוכן שלך עם משתמשיה. וזה אומר שכל עדכון ושינוי ש- Google מבצעת אמורים להועיל לך כיוצר. זה מה שעוסק בקידום אתרים טוב היום! שכח מהניסיון 'להערים' על Google ובמקום זאת תחשוב על המשתמשים שלך ותחשוב על עבודה עם Google!
העסק צריך לקוחות חדשים? כל מה שאתם צריכים זה חודש ניסיון אחד בלבד!
גיוס לקוחות חדשים בפלטפורמות המתקדמות בעולם – גוגל, פייסבוק, אינסטגרם, טיק טוק, אאוטבריין ועוד! תתחילו להגדיל את העסק שלכם דרך האינטרנט כבר היום. נרשמים לחודש ניסיון בעלות מוזלת ומתחילים להביא לקוחות חדשים לעסק!