fbpx

יצירת קמפיין PPC מעולה

נתחיל מההתחלה – מה זה PPC?

זהו קמפיין ממומן ברשתות החברתיות, והוא שונה מהפרסום הסטנדרטי והאורגני שהיה נפוץ עד כה. בקמפיין PPC (ממומן) משלמים עבור קליקים, כניסות ומגע עם הלקוח, לעומת מה שהיה נפוץ בעבר –  משלמים עבור מודעה לקידום ספציפי או בעבור חשיפה. אחרי שעברנו על הבסיס צריך להבין שהחשיבה על קמפיין שכזה היא קצת אחרת כי המטרה היא להשיג תנועה שעומדת להמיר. מה זה אומר? לקבל כמות קליקים שתהיה מומרת ללקוחות איכותיים, משמע לקוחות רוכשים ולא רק כמות גבוהה אשר תייצר כניסות לאתר אך לא רכישות בפועל. במילים אחרות, אתה צריך להשיג תנועה שעומדת להמיר ולמעשה אתה רוצה להניא את כל האנשים האחרים, אשר פחות רלוונטיים או לא קהל היעד שלך, מללחוץ על המודעות שלך בכל מקום אפשרי. לדוגמא: אם אתה משלם עבור 100 קליקים ו -99 מאלה משלמים עבור המוצר שלך, אז אתה יכול לשקול שמדובר בקמפיין שיווקי יעיל ביותר. לעומת זאת, אם אתה משלם עבור 2,000 קליקים ורק 300 מהאנשים האלה קונים – ניתן לומר שהקמפיין לא הצליח וההוצאה ביחס להמרה גבוהה.

PPC והמודל העסקי שלך – בחירת התקציב שלך

קמפיין PPC טוב הוא לא אחד שמראים הרבה ולא כזה שמקליק עליו הרבה, קמפיין PPC טוב הוא כזה שמרוויח הרבה! המשמעות היא שאסטרטגיית הקידום שלך צריכה להיות מותאמת למודל העסקי הכללי שלך. ולכן, חשוב מאוד בכל הקמת קמפיין לקחת בחשבון את התקציב, העלויות ושולי הרווח שלך. בשלב הראשון – נחשוב על הרווחים מהמכירות באתר. אם המכירות שלך מורכבות ממספר מוצרים שונים ניתן לחשב על פי רווח ממוצע. במידה והמכירות מורכבות בעיקר ממוצר אחר נחשב את הרווח מאותו מוצר בלבד. ראשית, המשמעות היא חישוב ה- CoGS שלך –  ‘עלות הסחורה הנמכרת’ ובמה ניתן לבדות מה עלות הייצור עבור פר מוצר. לדגומא: מכירת כיסויים לטלפונים – המשמעות היא תשלום עבור החומרים, הייצור, המשלוח והאחסון של כל כיסוי. שנית, נשכלל את העלות הכולל של תקורות (ההוצאות עבור אחסון/ייצור/חומרים וכו’) ונפחית אותה מעלות המכירה של המוצר, היתרה המתקבלת היא בעצם שולי הרווח שלך. ישנה נהירה רבה למכירת מוצרים דיגיטליים, הדבר החם של הרגע, כמו ספרים אלקטרוניים או קורסים מקוונים (וזה מה שהרבה בעלי אתרים מוכרים). והסיבה לכך היא פשוטה, במכירת מוצר דיגיטלי יש 0 תקורות מה שאומר שיש 100% רווח על מכירת כל מוצר. לדוגמא: מכירת ספר אלקטרוני תמורת 30 $ תספק רווח של 30 $. עם זאת, מוצרים דיגיטליים פונים לקהל קטן יותר בהשוואה למוצרים פיזיים ועל כן נצפה ונראה יחס המרה נמוך יותר. מה שמוביל אותנו לנקודה הבאה, יש לקחת בחשבון -מהו ממוצע המשתמשים הנכנסים לאתר מבצעים ממנו רכישה? מה היחס בין כמות המבקרים לרוכשים? זה בעצם יחס ההמרה. לדוגמא: אם יש  1,000 מבקרים באתר ביום ומכירה אחת, זה אומר שיש  שיעור המרה של .1%. אם מתבצעות 10 מכירות על כל 1,000 מבקרים , אזי שיעור המרה של 1%.הדבר יכול לספק את המידע עבור הרווח היומי. לדוגמא: אם יש 1,000 מבקרים ביום, שיעור המרה של 1% ומוצר המרוויח לך 20 $, אז תרוויח 20 $. מה שיכול לספק את הצפי להגדלת הרווחים בעת הגדלת כמות המבקרים. לדוגמא: אם כמות המבקרים תוכפל ,צפי הרווח הוא 20 $ בממוצע. אם הכפות תוכפל פי עשרה, אז צפי הרווח הוא 200 $ בממוצע. 

ללמוד את הלקוחות שלך

כלל אצבע – לפני כל תחילת קמפיין צריך לעצור ולחשב את המספרים – עלויות, רווח, הוצאות וכו’ ובצורה הזו לשמור על שליטה מלאה בתקציב והוצאות הקמפיין ולוודא כי הוא באמת כדאי ורווחי. רגע לפני ניתן לבצע מספר צעדים בכדי להגדיל את הרווחים – למשל, להגדיל את המחיר המבוקש של המוצר.  כתיבה נכונה – התוכן באתר צריך להיות משכנע ומניע לפעולה בכדי לגרום לרכישות, להחצין את המוצר ולהציגו כהכרחי. ככל שהאתר יהיה מושך יותר ללקוח כך יגדל הסיכוי למכירה והדבר ישפיע על שיעור ההמרה ויעלה אותו (יותר מבקרים – יותר רכישות) וגם שיעור הרווח הגולמי יעלה.

טיפ זהב: ניתן להגדיר את המחיר לקליק (מחיר – הסכום בממוצע שכל מבקר שווה לך) ובכך למקסם את ההצלחה! הקליקים  יביאו כעת לרווחים וככל שהתקציב יגדל, כך גם הרווח. וההוצאה נמוכה יותר לכל קליק משווי המבקר.

עיצוב המודעות

המבקרים באתר מורכבים מסוגים שונים של אנשים: כאלו שהגיעו דרך המודעות שלך, המלצות של מכרים, בעקבות טעות הקלדה או שמצאו אותה במונע החיפוש בהקשר כזה או אחר. לא כל המבקרים הללו הם רלוונטיים והגיעו בכוונה תחילה לבצע רכישה של המוצר. אחוז קטן מהם הוא באמת הלקוח הרלוונטי אך מרביתם בעלי עניין אפסי במוצר. וזו הסיבה שבעת הכנת המודעות, מבחינת תוכן ועיצוב יש לחשוב על – מיהו הלקוח האופטימלי? ובהתאם לכך להכין את המודעות, בצורה זו ננסה לדייק את הקהל עד כמה שניתן בכדי שכל הפונים יהיו רלוונטיים ונצליח לבצע סינון כמה שיותר גדול. לדוגמא: טקסט כללי מידי ולא ממוקד – ‘לחץ כאן לסוד המדהים לירידה במשקל!’ במקום זאת, כדאי לרשום: ‘לחץ כאן לספר אלקטרוני בסך 30 $ שיגרום לך לרדת במשקל מהר!’ אוֹ ‘הסוד לירידה במשקל, רק 30 $!’  בצורה כזו נמנע מאנשים שלא מעוניינים לשלם עבור המוצר להיכנס למודעה ולהשאיר פרטים, וכך נמנע מתשלום על לידים לא מתאימים. ומצד שני, מי שיבחר ללחוץ על המודעה ולהשאיר פרטים לאחר שיודע כי מדובר בהוצאה כספית סביר להניח שיבצע רכישה, או לפחות הסיכוי לכך עולה משמעותית. בנקודה זו התוכן והקריאייטיב צריך להיות ללא רבב – בעל כושר שכנוע, אסתטי ומושך בכדי להעביר את המסר ללקוח שהוא צריך את המוצר.

בצורה זו, גם שיעורי ההמרה יהיו גבוהים יותר לאנשים שלחצו על המודעה לעומת מבקרים “ספונטניים” באתר.

בחירת מילות המפתח

 באמצעות מילות המפתח הנכונות ניתן למקד עוד יותר את קהל הלקוחות שלך. איך נעשה זאת? באמצעות מחקר שוק.

קודם כל נאפיין את הלקוח הפוטנציאלי “האידאלי”, לאחר מכן נבדוק את המתחרים החזקים ביותר – אילו מילות חיפוש מדרגות אותם? מה המוטיב החוזר? בהתאם לכך נבנה את המודעות של הקמפיין. נשתמש במילים חזקות הקשורות לעסק אשר בחיפוש קצר מספקות את התוצאות הנכונות לנושא, בצורה זו נוכל לקבל גם לקוחות אשר מחפשים את המוצר או הקשור אליו גם מבלי להיחשף ישירות למודעה. יחד עם זאת, התחרות היא גדולה כמעט בכל תחום ויש חברות בעלות משאבים עצומים, צריך לנסות לשמור על תחרות נמוכה כך שעלות לקליל ממוצע תהיה נמוכה עד כמה שניתן. 

לדוגמא: אם נרשום בחיפוש “מלון” נעלה אלפי עסקים בתחום, והפופולריים שבהם Expedia, AirBnB, Hotels.com וכו’ שבתחילת הדרך לא כל עסק מסוגל להתחרות בהם. עסקים כאלו יכולים להרשות לעצמם להציע $ 1, $ 2 או $ 5 לכל קליק. במקרים כאלו כדאי יהיה להשתמש במילת מפתח מאותו התחום אך כזו שפחות נמצאת בשימוש תמידי “חופשה ב…” , “נופש ב…” , “מלון רומנטי” כך שנמקד את הלקוח למשהו ספציפי יותר והעלות תהיה נמוכה יותר.

 איך מוצאים מילת מפתח שהיא פופולרית, ממוקדת ישירות אך לא צפופה ו”לעוסה”? משתמשים ב’כלי מילות המפתח ‘של בינג,  http://www.bing.com/toolbox/keywords.  באתר הזה ניתן לחפש מילות מפתח שונות בהזנת תחום / עניין וכו’ , התוצאה שמתקבלת היא דירוג של מילות מפתח מהנפוצות ביותר לאלו שפחות עם נתון כמותי על האנשים שהשתמשו בה.

טיפ נוסף וחשוב הוא להסתכל על מדדי האתר שלך ולזהות מי המבקרים כרגע. אם הגדרות  Google Analytics בוצעו כראוי ,  ניתן יהיה לבדוק אילו מבקרים ביצעו רכישה בפועל ומה הם הקלידו כדי להגיע. במילים אחרות, יתכן שמונחי חיפוש מסוימים גורמים ליותר מכירות, כך שחשוב לשים לב לכך ולבצע מחקר נכון וחכם אשר יוכל לעזור לך בשיעור ההמרות ובחיסכון עלויות.

ערך לכל החיים של הלקוח ומדדי צפייה

דבר חשוב נוסף הוא העניין הקטן של ‘CLV’. ערך לכל החיים של הלקוח מתייחס לעובדה שרק מכיוון שמבקר אינו מבצע רכישה מייד, אין זה אומר שהוא לא שווה כלום. למעשה, אם המבקרים נרשמים לרשימת התפוצה הם הופכים ל”מעריצים לכל החיים” ובוחרים להשאיר את התוכן בתודעה שלהם. בסופו של דבר הם יכולים להיות שווים יותר מאשר רכישה חד פעמית.

 מסיבה זו, הדרך היחידה באמת להיות בטוח אם מודעות הבינג  עובדות עבורך היא לצפות במדדים, המשמעות היא לבחון כמה מבקרים מתקבלים, מהיכן הם מגיעים וכיצד המכירות גדלות ביחס להוצאות. ככל שיבוצע מעקב ואופטימיזציה בהתאם לנתונים, כך כל קמפיין PPC יהיה רווחי יותר. 

העסק צריך לקוחות חדשים? כל מה שאתם צריכים זה חודש ניסיון​ אחד בלבד!

גיוס לקוחות חדשים בפלטפורמות המתקדמות בעולם – גוגל, פייסבוק, אינסטגרם, טיק טוק, אאוטבריין ועוד! תתחילו להגדיל את העסק שלכם דרך האינטרנט כבר היום. נרשמים לחודש ניסיון בעלות מוזלת ומתחילים להביא לקוחות חדשים לעסק!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top
דילוג לתוכן